© www.ahajans.com.tr

2025 Cruise Koleksiyonları Görücüye Çıkıyor

2025 Cruise Koleksiyonları Görücüye Çıkıyorİlkbahar/Yaz ve Sonbahar/Kış koleksiyonları arasında sunulan Cruise koleksiyonları, 1920’li yıllarda -Coco Chanel’in 1919’da ilk cruise koleksiyonunu sunmasıyla- kış mevsiminde sıcak havaları arayan ve Güney lokasyonlara tatille giden aristokratlar için yaratıldı. Mevsim geçişlerinden ilham alan Cruise koleksiyonları, genellikle daha hafif ceketler, sandallar ve şortlardan oluşuyor.

İlkbahar/Yaz ve Sonbahar/Kış koleksiyonları arasında sunulan Cruise koleksiyonları, 1920’li yıllarda -Coco Chanel’in 1919’da ilk cruise koleksiyonunu sunmasıyla- kış mevsiminde sıcak havaları arayan ve Güney lokasyonlara tatille giden aristokratlar için yaratıldı. Mevsim geçişlerinden ilham alan Cruise koleksiyonları, genellikle daha hafif ceketler, sandallar ve şortlardan oluşuyor. Tasarımcılar, Cruise koleksiyonunu hazırlarken ipek ve keten gibi hafif kumaşlar tercih ediyor. Ayrıca lüks modaevleri bu koleksiyonları dünyanın birbirinden farklı lokasyonlarında, sıra dışı konseptlerde sunuyorlar. Bernadine Morris, The New York Times’da Cruise koleksiyonlarını şöyle özetliyor: “Sonbahar dönemi için alışveriş yapmayı bırakanlar tatili dört gözle bekliyorlar.”

İşte bazı markaların Cruise 2025 koleksiyonlarının sunum tarihleri ve lokasyonları:

Chanel 
Chanel, Fransız köklerinden kopmayarak bu yılki Cruise koleksiyonunu Fransa’nın güneydoğusunda bulunan Marseille şehrinde sunacak. Markanın konum seçimi, genç kitleye ulaşma hedefini ve farklı konumlarla ilişki kurma stratejisini güçlendirmek istediğini belirtiyor. 2 Mayıs’ta gerçekleşecek olan 2025 Cruise koleksiyonu defilesinin, Marseille’in zengin kültürünü ve canlılığını yansıtması bekleniyor. 

gucci

Gucci  
Mayıs 2023’te kreatif direktör olarak Gucci’ye gelen Sabato De Sarno, İtalyan marka için ilk Cruise defilesini sergileyecek. 13 Mayıs’ta sergilenecek olan koleksiyon, kreatif direktörün ilham verici bulduğu şehirde, Londra’da gerçekleşecek. Modern sanat eserlerine yer veren Tate Modern, 2025 Cruise koleksiyonuna ev sahipliği yapacak. Aynı zamanda Gucci, müzede sergilenen Electric Dreams sergisine de sponsor oluyor. 

Louis Vuitton
Kreatif direktör Nicolas Ghesquière, Cruise 2025 koleksiyonunu Barselona’da sergileyecek. Fransız marka, koleksiyonun sergilenmesinin ardından Barcelona için şehir rehberi yayınlayacağını belirterek eğitici programlarla şehirdeki yaratıcı ruhu yansıtacağını ekliyor. Aynı zamanda lüks moda evinin CEO’su Pietro Beccari, markanın yaratıcılık için sahip olduğu tutkudan bahsederek Barcelona’yla ortak değerlerle sahip olduğunu söylüyor. Modaevi Cruise 2025 koleksiyonu defilesini 23 Mayıs’ta gerçekleştirecek. 

Dior 
Dior 2025 Cruise defilesi, İskoçya’daki Drummond Kalesi’nde yer alacak. 1955’te Auchterarder’s Gleneagles Hotel’inin lobisinde gerçekleşen balo için markanın kurucusu ve tasarımcısı Christian Dior, 170’ten fazla tasarımını İskoçya’ya getiriyor ve markanın İskoçya ile bağları, 1950’li yıllarda kuruluyor. Koleksiyon, Maria Grazia Chiuri’nin tasarımlarıyla 15. yüzyılın izlerini taşıyan kalenin bahçesinde 3 Haziran’da sunulacak.

Max Mara  
Önceki Cruise koleksiyonlarını Şanghay ve Stockholm gibi dünyanın farklı kültürlerinde sunan marka, bu yılki koleksiyonu Venedik’te sunacak. 11 Haziran’da gerçekleşecek olan defile, İtalya’daki Pitti Uomo -her yıl Floransa’da gerçekleşen uluslararası erkek giyim fuarı- ile aynı zamanda başlayacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER