© www.ahajans.com.tr

ABD ORDUSUNUN DURDURULAMAZ SAVAŞ UÇAKLARI

ABD Hava Kuvvetleri B-2 Spirit bombardıman uçaklarını modernize edecek

B-2 Spirit hayalet bombardıman uçakları modernize ediliyor!

ABD Hava Kuvvetleri, B-2 Spirit bombardıman uçaklarının idamesini sürdürmek ve yeni yetenekler kazandırmak amacıyla modernize etmeye karar verdi.

ABD Savunma Bakanlığı tarafından 2 Mayıs 2024 tarihinde yapılan açıklamada, ABD Hava Kuvvetleri envanterindeki B-2 Spirit stratejik bombardıman uçağı filosunun sürdürülebilirliğini sağlamak ve ilave yetenekler kazandırmak amacıyla Northrop Grumman ile 7 milyar dolar değerinde bir sözleşme imzalandığı duyuruldu.

Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre imzalanan sözleşmenin süresi 2029 yılına kadar devam edecek. ABD Hava Kuvvetleri B-2 Spirit bombardıman uçaklarını 2030’ların başlarında emekli etmeyi planlarken söz konusu modernizasyonun uçakların görev ömürleri sırasında alacakları son modernizasyon olacağı üzerinde duruluyor.

ABD Hava Kuvvetleri, envanterindeki B-2 Spirit ve B-1 Lancer uzun menzilli stratejik bombardıman uçaklarını 2031 – 2032 yılları arasında envanterden çıkarmaya başlamayı ve yerlerini Northrop Grumman tarafından geliştirilen ve üretimine başlanan B-21 Raider stratejik bombardıman uçaklarının almasını hedefliyor.

Northrop Grumman direktörü ve B-2 program yöneticisi Jerry McBrearty ABD Savunma Bakanlığı ile imzalanan sözleşme ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Northrop Grumman, ABD Hava Kuvvetleri ile ortaklaşa bir şekilde B-2 Spirit filosunun yaşayabilir ve göreve hazır kalmasını sağlıyor. ABD Savunma Bakanlığı ile imzalanan 7 milyar dolarlık sözleşme, uçağı ABD Hava Kuvvetlerinin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde modernize etmeye devam ederken B-2’nin sürdürülebilirliğini güçlendirmeye olan bağlılığımızın bir yansımasıdır.” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER