© www.ahajans.com.tr

ANTALYA KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ'NDE NORM ENDER COŞKUSU

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye’nin marka değerine katkıda bulunmak üzere bu yıl 16 şehirde düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin on altıncı ve son durağı olan Antalya Kültür Yolu Festivali’nin yedinci gününde Antalyalılar ünlü rapçi Norm Ender ile coştu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye’nin marka değerine katkıda bulunmak üzere bu yıl 16 şehirde düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin on altıncı ve son durağı Türkiye’nin turizm başkenti Antalya oldu. Antalya Kültür Yolu Festivali; altıncı gününde, tiyatrodan operaya, sergilerden antik kent gezilerine kadar dopdolu bir programa ev sahipliği yaptı.

 

Festival kapsamında, Grammy ödüllü Amerikalı trompetçi ve besteci Chris Botti, Cemi'i Can Deliorman şefliğinde, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ile birlikte Aspendos Antik Kenti’nin görkemli atmosferinde unutulmaz bir konsere imza attı. Dinleyiciler, ünlü müzisyenin caz ve pop müziğini kendine has biçimde harmanlamasına yakından tanıklık etti.

 

Halk müziği sanatçısı Oğuz Aksaç, Cumhuriyet Meydanı’nda Antalyalılarla buluştu.

 

Ankara Devlet Tiyatrosu; “Yüzyıllık Destan: Ateş” temsili ile Haşim İşcan Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu.

 

“Kaleiçi Gezi ve Atölye Çalışması” etkinliği kapsamında; Doç Dr. Esin Kuleli ve Selin Akdeğirmen Ercan katılımcılarla bir araya gelerek Kaleiçi gezisi gerçekleştirdi.

 

Kazı Başkanları ile Antik Kent Gezileri” kapsamında Prof.Dr. Nevzat Çevik önderliğinde katılımcılar Myra - Adriake Antik Kenti’ni gezdi.

 

Kahood Bilgi Yarışması Serik İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü’nde düzenlendi.

 

Kaleiçi Orient Bazaar Halı ve Kilim Mağazası’nda “Ebru Workshop”u katılımcılarını ağırladı.

 

Teklioğlu Halk Kütüphanesi’nde “Topluluklarla Felsefe Atölyesi” ve “Yaratıcı Drama Atölyesi”, Alanya İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü’nde “Origami Atölyesi”, Çevre Eğitim ve İnovasyon Merkezi’nde “Eski Tişörtlerle Alışveriş Çantası Tasarımı”, Antalya Arkeoloji Müzesi’nde Yasemin Bilgin Zaim ile “Tepme Keçe Yapım Atölyesi”, Antalya Arkeoloji Müzesi’nde “Kültür Koruyucuları Eğitim ve Etkinlik Atölyesi”, Olgunlaşma Enstitüsü’nde “Ayşe Taç ile Döşemealtı Halısı Dokuma Atölyesi”, Etnografya Müzesi’nde “Kayıp Mirasın Yeniden Doğuşu Atilla Önen'le Fığla Bardağı Yapımı Atölyesi”, Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde Picasso Çocuk Atölyesi, The Land Of Legends Shopping Avenue’de Serap Özer’den “Telkâri Atölyesi” gerçekleşirken, Yenigün Reçelleri Kaleiçi’nde “Reçel Atölyesi ve Tadımı” ile katılımcılar farklı lezzetleri deneyimleme şansını yakaladı.

 

 

“ZAMANIN HÜNERİ” DİJİTAL SERGİSİ YOĞUN İLGİYLE KARŞILANDI

 

Antalya’nın kalbinde yükselen Saat Kulesi, geçmişin, bugünün ve geleceğin izlerini üzerinde taşıyan bir kanvas olarak "Zamanın Hüneri" adlı dijital sanat çalışmasına ev sahipliği yapıyor. Hakan Yılmaz’ın bu eseri, zamanın mimari üzerindeki etkilerini keşfederken, Türk sanatlarında zaman kavramını ve süsleme sanatındaki sonsuzluk temasını bir araya getiriyor. Üç bölümden oluşan bu gösteri, izleyicilere zamanın akışını ve ölümsüzlüğünü keşfetme fırsatı sunuyor.

 

ÇOCUKLAR İÇİN FESTİVAL

 

Konyaaltı Beach Park’a kurulan Çocuk Köyü’nde çocuklara yönelik birbirinden eğlenceli etkinlikler, atölyeler, oyunlar ve tiyatrolar yer alıyor.

 

Çocukların ekranlardan tanıdığı çizgi film karakterlerinin sahne gösterileri, panayır çadırları, tematik oyun alanları, müzik, drama, dans, bale ve resim gibi sanat eğitimlerinin yapıldığı aktivite çadırları festival boyunca çocuk köyünde olacak.

 

Festivalin altıncı gününde çocuklar, çocuk tiyatrosu “Kavuklu ve Pişekar Orta Oyunu” ile “Balon Katlama Gösterisi” etkinliklerinde gönüllerince eğlendi.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER