© www.ahajans.com.tr

BELDİBİNDE KAÇAK YAPILAR YIKILDI

Beldibni’de Orman Alanına  İnşa Edilen Kaçak Yapılara Yıkım!

Yıkımlar sırasında evleri ve bahçeleri yıkılan aileler gözyaşlarını tutamadılar. 
Antalya’nın Kemer ilçesi Beldibi Mahallesinde devlet ormanına ait sınırlarda yer alan kaçak yapıların Kemer Orman Bölge şefliği ekipleri tarafından yıkımına başlandı. 
Kemer ilçesi Beldibi Mahallesi sınırlarında bulunan yapılarla ve Antalya bölgesini kapsayan  orman alanları ile  ilgili mahkeme tarafından bir kaç yıl önce yıkım kararı verilmiş fakat vatandaşlar tarafından yapılar imar barışın da araya girmesi ile kullanılmaya devam edilmişti. Bunun üzerine Kemer Orman İşletme şefliğine bağlı iş makineleriyle kaçak yapıların yıkımına başlandı.
Yıkımı başlanan evlerinin yanı sıra bahçelerdeki meyve ağaçları ve zeytin ağaçları da köklerinden sökülerek yıkımları gerçekleştiriliyor.
40 yıldır burada oturduğunu dile getiren 70 yaşındaki Hanife Duran; çocuklarım burada doğdu o kökünden çekilen meyve zeytin ağaçlarını ellerimle diktim. Benim bahçemin yanı sıra evim de yıkıldı. Ben şimdi ne yapacağım diye sitem ediyor. 
Mahalle sakinlerinden ve evi bahçesi yıkılan Hasan Şimşek ise; 37 yıldır burada oturuyorum, elektriğimi suyumu bağlattım. İmar barışından da faydalandık ve bunu devletimize bildirdik ve ücreti olan 17 bin yani (30 Çeyrek Altın)  fakat evi kapsayan bölüm 7 bin TL  fakat şimdi yıkım kararı çıkmış.  Evlerimizi boşalttık. Kapıları pencereleri söktük kendimiz yıkmaya başladık. Çünkü yıkım ekibi geldiği zaman malımızı mülkümüzü düşünmüyor. Her şeyi yıkıyorlar. Biz o yüzden yıkım ekibine bırakmadık işi. Kendi imkanlarımızla evlerimizi yıkıyoruz. Buraları borçlarla yapmıştık, her tuğlasında her karesinde emeğimiz var. Şimdi kendi ellerimizle yıkmak çok zor oluyor ama yapacak bir şey yok. Devletin verdiği kararı saygımız var ama bize de yazık.  Dedi

 

Reşat Aydoğdu 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER