© www.ahajans.com.tr

ÇİFTÇİLERE 785 MİLYON AVRO HİBE DESTEĞİ

Bakan Yumaklı'dan çiftçiyi sevindirecek haber! Yüzde 75'e varan hibe desteği...

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 'IPARD III Programı 2'nci Başvuru Çağrı İlanı'na ilişkin yaptığı açıklamada, proje başvurularındaki toplam hibe oranının yüzde 75'i geçemeyeceğini belirtti. Çağrı ilanının toplam destek bütçesinin 80 milyon avro olarak belirlendiğini kaydeden Yumaklı, yatırımcıların proje başvurularının online sistem kayıtlarının 12 Temmuz- 16 Ağustos 2024 tarihleri arasında alınacağını söyledi.

tarihleri arasında alınacağını söyledi

Bakan Yumaklı’dan çiftçiyi sevindirecek haber! Yüzde 75’e varan hibe desteği...
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 'IPARD III Programı 2'nci Başvuru Çağrı İlanı'nın toplam destek bütçesinin 80 milyon avro olarak belirlendiğini bildirdi.


Play Video
Bakan Yumaklı’dan çiftçiyi sevindirecek haber! Yüzde 75’e varan hibe desteği...2
Türkiye- Avrupa Birliği (AB) tarafından ortaklaşa finanse edilen ve 2011 yılından beri uygulanan 'IPARD I' ve 'IPARD II Programları' kapsamında bugüne kadar 25 bin 489 adet tesis ve proje Türkiye'ye kazandırıldı. Program kapsamında girişimcilere toplam 45,5 milyar TL hibe desteği sağlandı. Programın büyük ilgi görmesi üzerine 'IPARD III Programı' 2024 yılı itibarıyla 81 ile yaygınlaştırıldı. Başvuru sayısında büyük oranda artış beklendiği için ulusal katkı oranı yüzde 25'ten yüzde 50'ye yükseltildi. Böylelikle 'IPARD III Programı'nın toplam bütçesi 555 milyon avrodan 785 milyon avroya çıkarıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER