© www.ahajans.com.tr

Fettah Tamince turizmde başarının sırlarını anlattı

Mısır’ın ünlü turizm merkezi Şarm El Şeyh’te düzenlenen Afrika Turizm Forumu’nda bir konuşma yapan Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, turizmde başarıya ilişki dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

programlama, yeni konseptler, spor etkinlikleri, festivaller, yürüyüş rotaları ve daha fazlasını gerektirir. İşte bu şekilde daha fazla misafir alır, daha uzun geceleme elde edersiniz.

Diğer önemli şey destinasyon yaratmak. Her şeyin çok iyi çalışılması ve programlanması lazım. Ancak biz pazarlamaya saçtığımız para kadar kendi personelimize yatırım yapmıyoruz. Bir misafirin tekrar ve tekrar gelmesinde detayların, programlamanın ve eğitimli güzler yüzlü personelin büyük payı var.

"Rixos her zaman destinasyon içinde bir destinasyon oldu"
Turizm lokal ekonomileri destekliyor, istihdam sağlıyor tamam ama aynı zamanda çok kültürlü bir dünya yaratıyor. İnsanları ve toplumları birbirine yaklaştırıyor. İnsanlar birbirinin dillerini öğreniyor.

Rixos her zaman destinasyon içinde bir destinasyon oldu. Geçmişte pek çok isan Rixos’un bir şehir olduğunu zannediyordu. İnsalar Belek’i bilmiyor ama Rixos’u biliyor. Biz her zaman otel 5 yıldız şehir 2 yıldız diye şikayet ederiz. Hala da bu geçerli. Bu nedenle yatırımcı olarak bir şey yapıyorsunuz ama bakıyorsunuz şehir yatırımın çok gerisinde.

“Mısır’ın tarihi hiçbir ülke ile kıyaslanamaz”
Eğer sırf turizm için yaratılmış ülkeleri sayın deseler Mısır ilk sıralara yazacağım ülkelerden biri olurdu.  Turizm ülkesi Mısır’ın tarihi hiçbir ülke ile kıyaslanamaz. Burası aynı zamanda 12 ay turizm yapılan, 12 ay denize girilebilen bir ülke. Ülkenin her yerinde aynı zamanda farklı iklimler yaşanıyor. Turizm Mısır ekonomisine 13 milyar dolar gelir sağlıyor. Pek çok ülkede en büyük sorunlardan biri personel sorunu. Turizmin geleceğini gençler kurtaracak ve Mısır büyük bir genç potansiyele sahip.

Mısır’ın hak ettiği ziyaretçi sayısı 15 milyon değil. Mısır’ın 60 milyon ziyaretçi ağırlaması gerekiyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER