© www.ahajans.com.tr

HASAN ALİ YILMAZ; ÜRETİCİLER MUTLU

Antalya Komisyoncular Derneği Başkanı Hasan Ali Yılmaz AHA Akdeniz Haber Ajansı'nın sorularını yanıtladı.

 

*Tarım sektöründe gelişmeler nelerdir?* 
Tarım sektöründe olan olumsuz gelişmeleri takip etmekle birlikte örtü altı sebze ve meyve yetiştiriciliğinde durumun biraz daha ılıman olduğunu söyleyebiliriz. Üretim maliyetlerinin artması karşısında zor durumlar yaşayan üreticilerimize hem devletimiz hem de tarım ekonomisi paydaşlarımız el birliği ile destek olarak bu zorluğu el birliği ile aşmalıyız.

 *İhracat rakamları yeterlimi ve ne kadar?* 
Başında Antalya'nın da bulunduğu Isparta ve Burdur'u üç ilimizi kapsayan verilere göre yılın ilk 5 aylık döneminde yaş sebze ve meyvede 370.204.056 Dolardır.
Bölge ihracatı kalemlerini bakacak olursak açık ara sektörümüzün en fazla ihracatı karşılayan sektör olduğu görürüz. Sektörümüz bu özelliğini yıllardır korumak ile birlikte özverili üreticimiz ve ihracatçımız sayesinde her dönem artarak devam etmektedir. Bu rakamların ve niteliğinin artması hem ülke ekonomisine hem de üreticimize kısa ve orta vadeli kazanımları olacaktır. İç piyasadaki ihracatın fazlalığından kaynaklı anlık artışlar kamuoyunda olumsuz algılara yol açmamalıdır. Orta vadede bu ihracattaki artışlar hem ürünlerimizin kalitesini ve verimliliğini artıracaktır hem de dolaylı yoldan alım gücümüzü yükseltecektir.

 *Üreticiler mutlu mu?*

Ürününü Toptancı Hallere getirip değerlendiren üreticilerimiz her zaman diğer yolları seçen üreticilerimizden daha mutlu olduğunu söyleyebiliriz. Burada birlikte olduğumuz üreticiler ile biz bir aile gibiyiz ve belli güvenceler içinde bir arada yaşıyoruz.

 

(AHA)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER