© www.ahajans.com.tr

İrfan Yılmaz kadınlara söz verdi

İyi Parti Kepez Belediye Başkan Adayı, İnşaat Mühendisi İrfan Yılmaz, eşiyle birlikte kadınlar matinesine katıldı. Yılmaz, yüzlerce kadının katıldığı, İyi Parti Kepez Teşkilatı tarafından hazırlanan buluşmada, özel projeleri detaylı bir şekilde açıkladı.

İyi Parti Kepez Belediye Başkan Adayı İrfan Yılmaz, İyi Parti Kepez Kadın Politikaları Başkanlığı tarafından Alyans Plaza'da organize edilen Kadınlar Matinesi etkinliğine katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, 11 Şubat 2015 yılında yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Özgecan Arslan başta olmak üzere öldürülen bütün kadınlar anıldı.


İyi Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nesrin Ünal, İyi Parti Kepez İlçe Başkanı Sadullah Kabakuşak, İyi Parti Kepez Kadın Politikaları Başkanı Dilek Akıncı, Manavgat ve Konyaaltı ilçe başkanları, il yöneticileri ve Kepez ilçesinden kadınların katıldığı etkinlikte konuşma yapan İyi Parti Kepez Belediye Başkan Adayı İrfan Yılmaz, kürsüye eşi Pakize Yılmaz'la birlikte çıktı.

İnşaat Mühendisi İrfan Yılmaz, belediye başkanlığına aday olurken gücünü, eşi Pakize Yılmaz'dan aldığını söyledi. Daima yanında olduğu için eşine minnettar olduğunu ifade eden Yılmaz, "Konuşmama başlamadan önce Özgecanları ve katledilen binlerce kadını anmak istiyorum. Şiddete uğrayan, itilen, ötekileştirilen tüm kadınlarımızın her zaman yanındayım. Sizler için elimden gelen her şeyi yapmaya hazırım" dedi.

KADINLARA YÖNELİK PROJELERİNİ ANLATTI

Salonda tek tek kadınları selamlayan etkinlikte coşkuyla karşılanan Kepez Belediye Başkan Adayı İrfan Yılmaz, kadın bir genel başkanın lideri olduğu partiden aday olarak yola çıktığı için çok mutlu olduğunu söyledi. Eşinin tavsiyesiyle aday olduğuna değinen Yılmaz, çalışan annelerin sorunlarına dikkat çekti ve kreş sayısını artıracağını, aynı zamanda kreşlerin niteliğini geliştireceğini söyledi. Kepez'de bir değişimi başlatacaklarını anlatan Yılmaz, kadına şiddetle mücadele edecek bir birim kuracaklarını belirtti. Bu değişimin toplumu iyileştireceğini de vurgulayan Yılmaz, desteğin sadece oylarla değil, aynı zamanda sorumluluk almakla da ilgili olduğunu anlattı. Etkinlikte kadınların desteğiyle moral bulan Yılmaz, kadınlara sonuna kadar destek sözü verdi.

NİTELİKLİ KREŞ SÖZÜ

İki dönem yaptığı meclis üyeliği deneyimini dikkate alarak her engeli aşmaya kararlı olduklarını söyleyen Yılmaz, "Umut olmak için çaba harcayacağımızı göstermek istiyoruz. Umutsuzluğa, çaresizliğe düşmüş insanlara çare olmaya geldik. Çalışan annelerin en önemli sorunları evde bırakmak zorunda oldukları çocuklar. Annelerimizin çalışma zorunluluğu var. Ekonomik şartlarda çalışmayan bir anne olduğu zaman, evin geçimi mümkün değil. Annelerimizin gözlerinin arkada kalmaması için kreşlerin sayısını arttıracağız. Benim de iki tane kızım var. Aynı sorunları yaşadık. Kreşlerimiz belli yaştan itibaren çocuk kabul ediyor. Kreşlerin daha küçük yaştaki bebeklerimizi de alabilmelerini sağlayacağız. Fiziki ve yeterlilik şartlarını sağlayacağız. Bazı hizmetlerimiz ücretsiz olacak ki kadınlarımız rahat rahat üretebilsinler" dedi.

SOSYAL YARDIM PROJESİ
Kepez Belediye Başkanı olduğunda kadınlar için bir birim oluşturacaklarını söyleyen İrfan Yılmaz, "Kepez'de değişim öncelikle evlerimizden başlayacak. Öncelikle toplumu iyileştireceğiz. Toplumu iyileşmeyen bir millet, asla hayatta kalamaz. Yerel yöneticiler olarak daha fazlasını yapma mecburiyetindeyiz. Ekonomik krizden dolayı pek çok aile zor durumda. Projelerimizi hayata geçirmek için destek istiyoruz, vereceğiniz destek sadece oylarınız değil, biz sorumluluk aldık, sizlerin de sorumluluk almasını talep ediyoruz. Tek derdim belediye başkanı olmak değil. Burada olamayan komşularımıza, dostlarımıza, akrabalarınıza ulaşmanızı istiyorum. Artık gençlerin zamanı geldi. Sorunları bilenlerin zamanı geldi. Belediyeciliği bilen insanların dönemi başlayacak. Yeni belediyecilik anlayışını anlatmanızı rica ediyorum" diye sözlerini tamamladı.

(AHA)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER