© www.ahajans.com.tr

İspanyol turizmciler Türkleri Bilbao’ya davet ediyor

İspanya'nın sıra dışı canlı, yerel kültürüne ve diline son derece bağlı, yemekleriyle öne çıkan Bask bölgesi Bilbao, Barcelo Hotel Istanbul'da düzenlenen bir etkinlik ile Türk seyahat acentelerine ve basın mensuplarına tanıtıldı.

İspanya'nın sıra dışı canlı, yerel kültürüne ve diline son derece bağlı, yemekleriyle öne çıkan Bask bölgesi Bilbao, Barcelo Hotel Istanbul'da düzenlenen bir etkinlik ile Türk seyahat acentelerine ve basın mensuplarına tanıtıldı. 

10 Haziran 2024 tarihinde düzenlenen etkinliğe Marmara Bölgesi İspanya Fahri Başkonsolosu Zeynel Abidin Erdem, TÜRSAB Başkan Yardımcısı Davut Günaydın, TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyeleri Yıldırım Taş, Bilbao Turizm Ofisi Başkanı Mercedes Rodriguez, THY Bilbao Müdürü İrem Dülger ve  Bilbao Turizm Tanıtım Müdürü Juan Baliño'nun yanı sıra seyahat acenteler ve basın mensupları katıldı. 

Düzenlenen etkinlikte Türk seyahat acenteleri ve turizm gazetecileri, Bilbao ve çevresinin yeni turizm olanakları konusunda bilgilendirildi Yapılan sunumlarda, Bilbao'nın İspanya'nın kuzeyine açılan bir kapı olduğun altı çizildi.
Deneyimler sunan canlı bir şehir
Bilbao'nın küresel bir kentsel dönüşüm simgesi olduğu, Bizkaia ve Bask Bölgesi'nin dağları, kayalıkları ve plajlarının güçlü ve sıra dışı doğasını sergileyen sürprizlerle dolu bir yolculuk sunduğu belirtilen sunumlarda, Guggenheim Müzesi gibi önemli kültürel cazibe merkezlerine sahip kente Türk Hava Yolları'nın 2013 yılından bu yana uçtuğu belirtildi. Bilbao Turizm Tanıtım Müdürü Juan Baliño, sunumunda Bilbao’nun, yerel mutfağı ve şaraplarıyla ünlü, gastronomik deneyimlerle dolu fırsatlar sunan canlı bir şehir olduğunun altını çizdi. Bilbao halkının yerel kültürüne ve diline son derece bağlı olduğunu kaydeden Juan Baliño ayrıca, şehre gidecek insanların bozulmamış bir yerel kültürle tanışma fırsatı bulacağını ifade etti. 

Bilbao uçuşlarının yüksek doluluk oranı ile devam ettiğini belirten THY Bilbao Müdürü İrem Dülger ise haftanın her günü gerçekleşen Bilbao’nun gittikçe yükselen bir trend olduğunu anlattı. Dülger Bilbao’nun bölge olarak değişik turizm fırsatları yarattığını da sözlerine ekledi. 

Turespana'nın Türkiye'den sorumlu Turizm Ofisi Müdürü Gonzalo Ceballos, önde gelen küresel bir turizm destinasyonu olan İspanya'nın turizmine ilişkin veriler paylaştı. 

Dünya Ekonomik Forumu'na göre İspanya’nın ‘Turizm ve Seyahat Gelişme Endeksi 2024'te ön saflarda yer aldığını belirten Ceballos; liderlerin çevresel, sosyal, ekonomik ve kültürel sürdürülebilirlik üzerinde çalışmaya devam etmelerinin ödemini vurguladı. Gonzalo Ceballos, İspanya'nın uluslararası ziyaretçi sayısı ve turizm harcamaları açısından dünyada ikinci sırada olduğunu hatırlattı.
Vize alınamıyor şikayetleri
Toplantıya katılan seyahat acentelerinin temsilcileri ise İspanya'ya ve genel olarak Avrupa ülkelerine vize almanın zorluklarından bahsetti. Vize bir yana, randevu almakta bile zorlandıklarını ifade eden seyahat acenteleri, bu nedenle ileri dönük grup turları planlayamadıklarını belirtti.
THY'nin biletleri pahalı
Acenteler ayrıca, Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Bilbao uçuşlarının son derece pahalı olduğunun altı çizerek, THY'nin seyahat acentelerine grup indirimi yapması gerektiğini belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER