© www.ahajans.com.tr

Küresel wellness turizmi 2027’de 8,5 trilyon doları aşacak

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliğinin haziran ayı bülteninde paylaşılan verilere göre, küresel wellness turizminin 2027 yılında 8,5 trilyon doları aşması bekleniyor.

Amerika Birleşik Devletleri (1,8 trilyon dolar),

Çin (790 milyar dolar),

Almanya (269 milyar dolar),

Japonya (241 milyar dolar)

Birleşik Krallık (224 milyar dolar).

- En büyük on sağlıklı yaşam pazarı küresel sağlıklı yaşam ekonomisinin yüzde 70'ini temsil ederken, en büyük 25 pazar yüzde 86'sını temsil ediyor.

- En büyük 25 sağlıklı yaşam pazarı pandemiden sonra büyük ölçüde toparlanmış ve güçlü bir büyüme yörüngesine girdi. Ulusal sağlıklı yaşam ekonomilerinin 2022'deki büyüklüğü 2019 ile karşılaştırıldığında, en büyük 25 pazarın üçü (Tayland, Japonya, Brezilya) hariç hepsi, pazarları ABD doları cinsinden ölçüldüğünde pandemi öncesi büyüklüklerini aştı.

- Pandemiden bu yana özellikle güçlü büyüme ve toparlanma gösteren büyük sağlıklı yaşam pazarları arasında Birleşik Krallık, Hollanda, Amerika Birleşik Devletleri, Meksika, Kanada ve Avustralya yer aldı. 2022'de, altı ülkenin tamamının sağlıklı yaşam ekonomileri 2019'daki büyüklüklerini yüzde 120 veya daha fazla aştı.

- Para birimindeki değer kaybı, Japonya, Brezilya ve euro bölgesi ülkeleri de dahil olmak üzere bazı büyük sağlıklı yaşam pazarlarının ölçümlerini etkiledi. Bu ülkelerde wellness ekonomisinin performansı yerel parabirimleriyle ölçüldüğünde daha güçlü oldu.

- Genişleyen bir orta sınıf ve güçlü ekonomik büyüme bazı büyük orta gelirli ülkelerde (örneğin Bangladeş, İran, Pakistan ve Arjantin) wellness ekonomisinin büyümesini destekledi.

- Wellness turizmi bazı yüksek gelirli ülkelerde (örneğin İsrail, Birleşik Arap Emirlikleri, Hırvatistan, Romanya ve Çek Cumhuriyeti) güçlü wellness ekonomisi büyümesini ve toparlanmasını destekledi. Diğer pazarlarda (örneğin Hong Kong ve Tayland) turizmdeki zayıf toparlanma wellness ekonomisindeki toparlanmayı engelledi.

-Kişi başına düşen wellness harcaması zengin ülkelerde ve turizme yüksek oranda bağımlı olan ülkelerde (örneğin Seyşeller, İsviçre, İzlanda, Aruba ve Amerika Birleşik Devletleri) en yüksek seviyede. Bu ülkelerin tümünde kişi başına düşen sağlıklı yaşam harcaması 2022 yılında 5 bin doların üzerinde.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER