© www.ahajans.com.tr

MANAVGAT'DA BU KAVŞAK ÇOK TEHLİKELİ

Şükrü Sözen Köprüsü Örnek Kavşağı tehlike saçıyor


Şükrü Sözen Köprüsü Örnek Kavşağı tehlike saçıyor
Google News Sayfamız
Geçtiğimiz günlerde açılışı yapılarak Manavgat kent trafiğinin rahatlamasına büyük katkısı olan Şükrü Sözen Köprüsü'nün Örnek ayağındaki kavşak, trafik ışıklarına ve yön levhalarına uyulmaması sebebiyle büyük tehlike oluşturuyor

Şükrü Sözen Köprüsü Örnek Kavşağı tehlike saçıyor
Şükrü Sözen Köprüsü Örnek Kavşağı tehlike saçıyor

Şükrü Sözen Köprüsü Örnek Mahallesi ayağındaki trafik ışıklarının ve yön levhalarının araç sürücüleri tarafından dikkate alınmaması, kazalara açık davetiye çıkartıyor. Araç sürücüleri yasak yön levhalarına aldırmaksızın, sadece kendi yönüne yanan ışıklara göre hareket edince tehlike dolu manevralar yaşanıyor. Eskihisar tarafından gelen araç sürücüleri, yasak olmasına rağmen büyük bir çoğunlukla Atatürk Caddesi yönüne dönüş yaparken; aynı anda yeşil ışık yanan karşı şeritten gelenler beklemek zorunda kalıyor. Aynı şekilde ırmak kenarından gelenlerin yasak olmasına rağmen köprüye girişleri de köprü kavşağında tehlikenin bir başka boyutunu oluşturuyor. Trafikte sık sık araç içerisinden karşılıklı sözlü tartışmalar olurken, henüz kazanın olmaması büyük şans olarak değerlendiriliyor.
Mevcut hali ile trafik ışıkları ve yön levhalarının Örnek Mahallesi köprü ayağındaki trafiği düzenleme işlevini yürütebilmesi imkansız gözüküyor. Mahalle sakinleri çözümün 4 tarafa da ayrı ayrı trafik ışığı düzenlemesi yapılması ve yeşil geçişlerinde trafik akışının her yöne açık olması ile sağlanabileceği görüşünü dile getiriyor.
Ayrıca çevre yolu yönünden köprüye gelen ana yolun yol güzergahı üzerinin, yasak olmasına rağmen park yeri olarak kullanılıyor olması trafik akışını büyük oranda engelliyor.
Mahalle sakinleri ve köprüyü kullananlar trafik ışığı ve yön levhası durumun herhangi bir kaza gerçekleşmeden bir an önce yeniden düzenlenmesi ve yollar üzerinde park yasağı uygulamasının denetlenmesi gerektiğini dile getiriyorlar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER