© www.ahajans.com.tr

ÖZEL "ANTALYADA TARİH YAZACAĞIZ"

Atanamayan öğretmenlere sahip çıkan Özel’den Erdoğan’a tepki: Sorun senin taş kalbinde

CHP Lideri Özgür Özel, Antalya’da açıklamalarda bulundu. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yine emekli maaşları üzerinden yüklenen Özel, “Dünyada hiç kimseye, bu iktidarın emekliye yaptığı zulüm yapılmamıştır. Bunun hesabını soracağız” dedi. Erdoğan’a atanamayan öğretmenler için de tepki gösteren Özel, “Sorun senin taş kalbinde” diye konuştu.
Türkiye 31 Mart Pazar günü yerel yöneticilerini seçmek için sandık başına gidecek. Bu kapsamda siyasi partilerin saha çalışmaları da devam ediyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de seçimlere sayılı günler kala Antalya’da yurttaşlarla bir araya geldi.

Burada belediye başkan adaylarının tanıtımını yapan Özel, daha sonra vatandaşlara hitap etti.

Özel’in ana gündeminde yine emekliler vardı. AKP’nin iktidara geldiği günden bu yana emekli maaşlarının alım gücündeki düşüşe dikkat çeken Özel, “Hesabını hep birlikte soracağız” dedi.

Özel, Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz ve hayat pahalılığına diğer illerde olduğu gibi yine matematik hesabıyla dikkat çekmeye çalıştı.

Atanamayan öğretmenlere ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in mülakat kararına da değinen Özel, “Tayyip Bey, öğretmende kusur yok ki atanamasın, kusur sende, senin politikalarında, senin vicdanında, senin taş gibi olmuş kalbinde var sorun” dedi. Özel, “Kul hakkı yemektir” diyerek, bir kez daha mülakatın kaldırılması gerektiğini savundu.

Özel’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
“ANTALYA’DA TARİH YAZACAĞIZ”

15 gün sonra sandık başında olacağız. Önümüzde çok çalışacağımız, hep birlikte olacağımız 2 haftamız var. Antalya Büyükşehir Belediyesi, uzun süre boyunca aynı partinin üst üste hiç kazanamadığı bir belediye. Ancak 15 gün sonra bir tarih yazacağız. Hep birlikte tarihe geçeceğiz. Partimizi ve adayımız Muhittin Böcek’i bir kez daha Antalya’da zaferle tanıştıracağız. Antalya’da birbirinden değerli adaylarımız var. Genç, tecrübeli adaylarımız var. 2 tane de kadın adayımız var. Ben 2 kadın adayımızı, Antalya’nın Atatürk’ün kızlarına, Cumhuriyet kadınlarına, Antalya’nın tüm kadınlarına emanet ediyorum.

AKP ANTALYA’DAN KEPÇEYLE ALIP ÇAY KAŞIĞIYLA BİLE VERMİYOR”
-Biz Antalya’da Türkiye’nin en büyük beşinci şehrinde, dünyadaki herkesin gözünün üzerinde olduğu, özlediği ulaşmak istediği tatil yapmak istediği bu göz bebeği kentteyiz. Doğru ya sizin bir ilçenizi verseler, Almanya’nın yarısını üstümüze yaparlar. Her birisi birbirinden değerli ilçeleriyle ve şehir merkeziyle Antalya göz bebeğidir. Ancak 22 yıldır bu iktidarın üvey yaptığı bir şehir. Antalya özellikle turizmiyle, narenciye üretimiyle, diğer sektörlerdeki üretimiyle Türkiye Cumhuriyeti’nde inanılmaz bir gelir oluşturmakta fakat yatırıma gelince toplanan vergilerin 10’da biri Antalya’ya yatırım bütçesiyle geri dönmektedir. Yani bu iktidar Antalya’dan kepçeyle almakta ama verirken çay kaşığıyla bile vermemektedir. Antalya’nın kış nüfusu 2 buçuk milyon, Antalya’ya 2 buçuk milyona göre para yollayanlar, Antalya’nın 16 milyonu yabancı, 10 milyona yakını yerli turisti ağırlamasına büyükşehir belediyesinin, ilçe belediyelerinin bu gelen misafirlere hizmet etmesini beklemektedir. Belediye başkanlarımız, ekipleri, bu mücadeleyi cansiperane vermektedir. Ama Antalya, sesini duyurmak, ezberi bozmak, durumundadır. Demokrasilerde insanlar sesini bağırarak değil sandıkta duyururlar. 31 Mart günü seçimlere gitmeye ve sesinizi duyurmaya var mısınız? (Kalabalıktan ‘evet’ sesleri).

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER