© www.ahajans.com.tr

POLONYA VE ALMANYA'DAN GELEN TURİST SAYISINDA ARTIŞ YAŞANACAK

Antalya 3 pazar hariç tüm pazarlarda artış bekliyor


Antalya 3 pazar hariç tüm pazarlarda artış bekliyor


Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Hakan Saatçioğlu, ''2024’de eğer olumsuz bir durumla karşılaşmaz isek 17 milyon turisti Antalya'da ağırlama imkanı bulacağız.Tüm pazarlarda her yıl olumlu artışlar kaydediyoruz. Üç pazar hariç'' dedi.

Antalya 3 pazar hariç tüm pazarlarda artış bekliyor

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Hakan Saatçioğlu, ''2024’de eğer olumsuz bir durumla karşılaşmaz isek 17 milyon turisti Antalya'da ağırlama imkanı bulacağız.Tüm pazarlarda her yıl olumlu artışlar kaydediyoruz. Üç pazar hariç'' dedi.

Antalya 3 pazar hariç tüm pazarlarda artış bekliyor

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) tarafından her ay düzenlenen geleneksel toplantı, Kemer’de NG Phaselis BAY Otel’de gerçekleştirildi. Sektör temsilcilerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda, Başkan Hakan Saatçioğlu, konuklar ile birebir ilgilenirken, toplantıya Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği ( KETOB) Başkanı Dinçer Sarıkaya, Kemer Tanıtım Vakfı (KETAV) Başkanı Volkan Yorulmaz, akademisyenler ve çok sayıda sektör profesyoneli katıldı.
Antalya'ya yurtdışından gelen misafir sayımız bir milyon 850 bin!
POYD Başkanı Hakan Saatçioğlu yaptığı konuşmasında Antalya turizmindeki gelişmeleri değerlendirerek, “ Bugün itibarıyla Antalya'ya yurtdışından gelen misafir sayımız bir milyon 850 bin. Bir önceki yıla göre karşılaştırdığımızda bu rakam  %16 oranında bir artış kaydetmiş. %16’lık  artış çok ciddi güzel bir artış Bunun sebebini hepimiz biliyoruz.  Geçen sene şubat ayında yaşamış olduğumuz deprem felaketinden sonra, Antalya'ya maalesef şubat ve mart aylarında yurt dışından gelişler bir hayli düşmüştü. Nisan ayımızı geçen seneki Nisan ayımız ile karşılaştırdığımızda % 8’lik  bir artışın oldukça güzel bir artış olduğunu düşünüyorum. Bu tarihten itibaren ilerleyen tarihlerde %8’lik artışımızı yakaladığımız taktirde, yıl sonunda 17 milyon turisti Antalya'da ağırlamış olacağız.”dedi.
Almanya, İngiltere, Polonya'dan geçen seneki olduğu gibi ciddi bir artış bekliyoruz!
Değerlendirmelerine devam eden Başkan Hakan Saatçioğlu,“ 9 günlük bayram süresi içerisinde doluluklarımız her bölgede tatmin edici bir şekilde oldu. Mayıs’ın ilk haftasında doluluklarımız biraz düşük gidiyor fakat mayısın ikinci haftası itibaren Almanya'daki tatilden dolayı tekrar yüksek dolulukları yakalayacağız diye düşünüyorum. Bu senenin kaynak pazarlarında Almanya, İngiltere, Polonya, geçen seneki olduğu gibi ciddi bir artış bekliyoruz. 2024’de eğer olumsuz bir durumla karşılaşmaz isek 17 milyon turisti Antalya'da ağırlama imkanı bulacağız.Tüm pazarlarda her yıl olumlu artışlar kaydediyoruz. Üç pazar hariç. Bunlardan bir tanesi Rusya. 2019 yılında Rusya'dan 5 buçuk milyon turist ağırlamışız. Geçen sene ise bu rakam 3 milyon 400 bin oldu.  Diğer ikinci gerileme yaşadığımız pazar da Ukrayna pazarı. Sadece Ukrayna Rusya Savaşı ndan dolayı kaybımız 3 milyon turist civarında. Bir diğer pazarımız da İskandinavya pazarı.  2013 yılında hatırlarsanız bu pazarda Antalya'ya yaklaşık 1 milyon turist ağırlama şansımız olmuştu. 2013 yılından 2023 yılına kadar bu sayısı anca 500bin turiste kadar çıkarmayı başarabildik. Bu pazar çok önemli pazar bizim için. Hem yoğun yüksek aylarda çok önemli bir Pazar. Sezon öncesi ve sonrası çok ciddi bir misafir akışı oluyor bu pazarlarda. Rusya Ukrayna Savaşı bittiğinde yaklaşık 3 buçuk milyon turisti tekrar Antalya'da ağırlama şansımız olacak. En erken 2025 en geç 2026 yılı sonunda 20 milyon turisti Antalya'da ağırlamış bulunacağız. Umarım bu tarihe kadar personel istihdamı konusunda ve Antalya'nın ulaşım problemi bu sorunu çözeriz diye düşünüyorum.Eğer çözemezsek büyük bir sıkıntı yaşayabiliriz”diye konuştu.
 POYD ile birlikte planlama yapmaya hazırız
Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, Kemer’de göreve başladığı günden bu yana tecrübe edinme hususunda en büyük kaynaklardan bir tanesinin, otellerin profesyonel yöneticileri olduğunu ifade ederken, kendilerine gelen sağlıklı bilgiler ile kendisini şanslı hissettiğini söyledi.
Kaymakam Solmaz, “Bugün aranızda olmaktan dolayı kendimi şanslı hissediyorum. Bizi bu organizasyona davet ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Tabii içinde bulunduğumuz turizm sektörünün en canlı merkezlerden bir tanesi Antalya.  Hem Türkiye, hem uluslararası anlamda adından söz ettiren bir bölgede görev yapma kısmet oldu. Sizlerle kendi otelleriniz içerisinde yapmış olduğunuz hizmetlerde bu bölgeye ciddi bir katkı sağlıyorsunuz. Siz değerli profesyonel yöneticiler ile işbirliği içinde olma yönünde özellikle sizlerin de sezon öncesinde ciddi bir sıkıntısı olan personel noksanlığı konusunda, profesyonel olmasa da yetiştirilmiş personel konusunda işbirliğinin bizlerde artırılması noktasında  ben buradan, Kemer adına Kemer kaymakamı olarak hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Sadece yüksek okul düzeyinde değil mesleki liseliler düzeyine indirgeyerek bu işi,  özellikle bu işin hammaddesi olan, piyasa içerisindeki en önemli argümanlardan birisi olan insan sermayesi  konusunda, yetiştirilmiş ara elemanı,  en iyi meslek liselerimiz statüsünde başlayıp,  yüksek okul düzeyinde, üniversiteye kadar yükseltmek gerekiyor. Bizim burada bir meslek lisemiz var. Bölüm olarak da uygunluğu, sektöre çok yatkın. Buradaki sivil toplum örgütlerimizle daha önce istişare etmiştik ve planlama da yapıyoruz. Daha geniş kapsamlı olarak POYD ile birlikte planlama yapmaya hazır olduğumuzu ifade etmek isterim” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER