© www.ahajans.com.tr

SEÇMENİN GÖZÜ MECLİS ÜYELİĞİ LİSTESİNDE

31 Mart tarihinde gerçekleşecek olan mahalli idareler seçimleri öncesinde belediye başkan adaylarını meclis üyesi sıralama telaşı aldı. aday sıralamaları nedeniyle yoğun baskı altında olan belediye başkanları ve il başkanlarının telefonları susmuyor. En iyi meclis üyesi listeleri kazandırmaya büyük yararı olacak hiç şüphesiz kamuoyunda en iyi meclis üyesi listesi yapan kazanır' görüşü hakim. Yani ?En iyi listeyi yapan seçimi kazanır Çünkü seçmen, adaydan sonra bu listeye göre kararını verecek.

Adaylar bir taraftan kapı kapı gezip seçmene plan ve projelerini anlatırken bir taraftan da ilçe ve il teşkilatlarıyla birlikte meclis üyelikleri listesi hazırlıyor. Adaylar ve teşkilatlar, en doğru karar için halkın nabzını da tutuyor. Halk; meclis üyesi listelerinin genç, dinamik, eğitimli, her kesimi kucaklayıp, temsil eden. yeni yüzlerden oluşmasını istiyor.

Bazı ilçelerde yıllar yılı, hep aynı isimleri il genel ve belediye meclisinde görmekten bıktıklarını söyleyen seçmen, listelerde yıpranmış ihale takipçilerini görmek istemediğini söylüyor.

Meclis üye listeleri yapılırken; meslek gruplarına, temsil adaletine, eğitim ve yaş durumuna, bay-bayan dağılımına dikkat edilmesini isteyen seçmenler  il başkanları ve başkan adaylarını bu konuda uyarıyorlar.

(AHA) Hüseyin ERGİN 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER