Antalya
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

ATSO BAŞKANI BAHAR TARIMSAL ÜRETİM SORUN

ATSO BAŞKANI BAHAR TARIMSAL ÜRETİM SORUN
Bahar: Enflasyondan sonra en önemli ekonomik sorun tarımsal üretim

ATSO'nun mart ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı Ahmet Öztürk başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, yönetim kurulu ve meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantı öncesinde konuşan Ahmet Öztürk, Rusya’da yaşanan saldırıda hayatını kaybedenleri anarken 31 Mart’ta gerçekleştirilecek yerel seçimlerde aday olanlara başarılar diledi. Gündem maddelerinin okunmasının ardından mecliste sektörel konular görüşüldü.

Toplantıda konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Bahar, kadınların iş hayatındaki istihdama verdikleri önemi anlattı. Konuşmasının devamında Antalya’yı sağlık turizminin başkenti yapmak istediklerini belirten Bahar, “Antalya’nın Türkiye’nin yatak kapasitesindeki payı yüzde 33'tür. Buna paralel olarak ülkemize gelen her 3 turistten 1’i şehrimize gelmektedir. 2023’te dünyanın en fazla yabancı ziyaretçi çeken şehirleri arasında İstanbul ilk sırada yer alırken, Antalyamız Londra ve Dubai’den sonra 4’üncü sırada gelmektedir. 2024 turizm açısından daha iyi bir yıl olacak. Yabancı ziyaretçi sayısının 2 milyona yakın artışla 18 milyon kişiye ulaşmasını bekliyoruz. Dünyada en çok ziyaret edilen dördüncü şehiriz ama mevcut büyümemizi sürdürebilirsek önümüzdeki yıllarda daha üst sıralarda yer alacağız. Turizmde sezonun erken başlayacak olması, bu yılın iyi geçeceğinin bir göstergesi. Ön rezervasyonlar gayet yüksek bir oranda ilerliyor” dedi.

TARIM SEKTÖRÜNDE KÜÇÜLME

Almanya ve Rusya’daki turizm fuarlarında Antalya’ya gelen turist sayısını artırmak için görüşmeler yaptıklarını söyleyen Bahar, “Türkiye ekonomisi son çeyrekte yüzde 4, yıl genelinde yüzde 4,5 büyüdü. Tarım sektörünün daralmış olması bizi düşündürdü. Mevsimsel faktörlerin olumsuz etkilerini kabul etmekle birlikte, tarım sektöründe küçülmeyi anlamak mümkün değil. Uzun bir süredir tarımda büyüme çok zayıf seyrediyor. Son 20 yılda Türkiye ekonomisi yüzde 180 büyürken, tarımda büyüme sadece yüzde 66 olmuştur. Türkiye’nin enflasyondan sonra en önemli ekonomik sorunu tarımsal üretim. Bu nedenle tarımsal üretimi ve tarım ekonomisini daha fazla gündemde tutmak gerekiyor. Bu ülkede bir tarım reformu yapılacaksa, Antalya olarak bu konuda öncü ve en çok desteği alan şehir olmalıyız” diye konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!