Antalya
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

ÇANDIR ZARAR TELAFİ EDİLSİN

ÇANDIR ZARAR TELAFİ EDİLSİN
ATB Başkanı Çandır: "Üreticilerimizin zararlarının telafi edilmesini diliyorum"

ATB Başkanı Çandır: "Üreticilerimizin zararlarının telafi edilmesini diliyorum"

Antalya Ticaret Borsası (ATB) Mart Ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Erdoğan Ekinci başkanlığında yapıldı. Yönetimin bir aylık çalışmasıyla ilgili üyelerin bilgilendirildiği Meclis’te ATB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, tarım, ekonomi ve Antalya ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.


Mart ayında Muratpaşa, Kepez, Aksu, Manavgat ve Alanya’da aşırı yağmur ve sel, Finike’de ise hortum meydana geldiğini, geçen hafta yine Kepez, Muratpaşa ve Aksu ilçelerinde dolu afeti yaşandığını hatırlatan Başkan Çandır, İçişleri Bakanlığının Kepez, Muratpaşa, Serik ve Aksu ilçelerimizi ’genel hayata etkili’ afet bölgesi ilan ettiğini belirtti. Çandır, her ne kadar ürün arz güvenliği sekteye uğramasa da farklı zamanlarda yaşanan iki afette, toplam 26 mahalledeki 400 civarında üreticinin ve bin 200 dönüm civarında alanın zarar gördüğünü belirtti. Son dönemde meydana gelen dolu, yağmur, sel ve hortum gibi iklim olaylarının genel hayatın yanı sıra üretimi de ciddi düzeyde etkilediğini kaydeden Çandır, “Son bir ay içerisinde üreticilerimiz ciddi zarar gördü, örtüaltı alanlarımızda ve ekili tarlalarımızda önemli hasarlar meydana geldi ve ürün kayıpları yaşandı. Üreticilerimize ve hemşerilerimize tekrar daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Üreticilerimizin zararlarının telafi edilmesini diliyorum” diye konuştu.


Antalya Ticaret Borsası’nın geleneksel hale getirdiği Kent Buluşmaları’nda CHP’nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i konuk ettiklerini kaydeden Çandır, “Muhittin Böcek, üyelerimize tarım ve kent ile ilgili çalışmaları ve önümüzdeki dönem projeleri hakkında bilgi verirken, üyelerimiz de kent ve tarımla ilgili sorunlarını ve taleplerini dile getirdi. Üyelerimiz ve tarım sektörü temsilcileriyle yaptığımız değerlendirme toplantılarından derlediğimiz 2 ana bölüm ve 32 maddeden oluşan Yerel Yönetimlere Tarım Raporu’muzu Muhittin Böcek’e sunduk” dedi. Çandır, Kent Buluşmaları’nda AK Parti’nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’yü konuk edeceklerini belirterek, “Üyelerimizle, Hakan Tütüncü’nün kent ve tarım ile ilgili çalışmalarını ve projelerini dinleyeceğiz. Sorunları, önerileri ve taleplerimizi dile getirecek ve ‘Yerel Yönetimlere Tarım Raporu’muzu Hakan Tütüncü’ye de sunacağız” dedi.


Borsayı ziyaret eden ilçe belediye başkan adaylarının projelerini paylaştığını kaydeden Çandır, “Yerel yönetimlere aday olanların tarıma özel önem vereceklerine dair açıklamaları ve iş birliği talepleri bizim için memnuniyet verici oldu. Kendilerine teşekkür ediyor, başarılar diliyoruz. Yerel seçimin ardından, seçilen başkanımızdan raporda yer alan talep ve beklentilerimizin takipçisi olacağız. Yerel seçimde tüm adaylara başarılar diliyorum” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!