Antalya
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

KUMLUCA'DA KÖLEOĞLUNA TEPKİ

KUMLUCA'DA KÖLEOĞLUNA TEPKİ

Antalya’nın Kumluca İlçesine Bağlı Mavikent mahallesinde Kumluca belediyesi tarafından yapılan imar planı vatandaşlar tarafından tepki ile karşılandı

Kumluca İlçesine bağlı Mavikent Mahallesi Sürüncek mevkiinde yapılan 18 İmar uygulaması imar planının geçtiği arazi sahipleri tarafından tepkiyle karşılandı. Uygulamadan haberleri olmadığını belirten arazi sahipleri bu imar tadilat uygulamasının kişilere özel ve rant amaçlı yapıldığını iddia ettiler.  1989 yılında aynı arazilerden imar geçtiğini belirten arazi sahipleri gerçekleştirilen yeni imar tadilatı yüzünden tam 36 ailenin mağdur edildiğini söylediler.    
Mahalle sakinlerinden Hasan Bacaksız(38); “18 uygulaması için neden Meşeli sokaktaki 3 parsel seçildi. Mavikent’in tamamı neden bu 18 uygulamasına girmedi. CHP li Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu ve CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı kendilerine ait 17 dönümlük arazileri üzerinde planda bulunan okul, park ve bahçeler bölümünü Özenç ailesinin arazine kaydırmışlardır. Özenç ailesinin arazisini de diğer 36 kişiye bölmüşler. Tarım arazilerini gasp ettiler. Müşterek hissedarlarının içinde hiç dokunmadan yengesi Fatma Kamacının üzerine çıkarmıştır.    
Burcu Bozdemir de; “ Kumluca Belediyesinin düzenlemiş olduğu 486 Ada parsel olarak 1  ve 3 den  15 e kadar giden, 487 Ada 1 den 7 ye kadar giden parselleme, 687 Ada da 1 den 15 e kadar giden parselleme niteliğindeki 3194 sayılı imar kanunun 18 ve 19. Maddesine göre uygulanmasına tabi tutulması istenmektedir. 
Bu çalışma tamamen kişi bazlı yapılmaktadır. CHP İl Başkanı Nail Kamacı ve ailesinde herhangi bir kayıp yoktur. Kayıp bizim arsalarımızda yapılmıştır. Okul, park ve bahçeler daha önce Nail Kamacı ve ailesinin arazilerinden geçmekteydi. Şu anda bütün olarak 28 dönümlük araziye sahip olan Ramazan Özenç’in arsası içerisine kaydırılmıştır. Ramazan Özenç’in arsasında bulunan hisseler diğer küçük hissedarlara dağıtılmıştır. Nail Kamacı ve ailelerine ait hisselerde herhangi bir kayıp yoktur. 17 tane arsa Nail Kamacı ve ailesine verilmiş bulunmakta. Tarım alanlarına geçiş yapılabilmesi için yol bırakılmamıştır. Ba amcalarımızın bu imar tadilatından nereden haberi olacak. Bu işin illegal yollarla döndüğünü düşünüyoruz. Askı asıyor diyorlar. İçimizden herhangi birisi rast gele belediyeye bakmamış olsaydı hiç birimizin haberi yoktu. İçimizden birisi herhangi bir işi için belediyeye gitmişti. Askıya rastgele bakmış. Askıdaki uygulama yapılan arazinsin kendi arazisi olduğunu görmüş. Öyle haberimiz oldu. 
Mülkiyet haklarımız toplum yararı için değil zümre lehine kişi bazlı kullanılmaktadır” dedi.

 Ramazan Özenç; “1989 da yapılan imar planına göre Nail Kamacı’nın arazisinde bulunan park ve bahçeler bölümü şu anda yeni bir imar düzenlemesi ile Ramazan Özenç ve ailesinin parseline geçiyor. Kendine rant çıkarıyor. Kamu arazilerini kendi arazisinden Ramazan Özenç ailesinin arazisine kaydırınca kendilerine ait 17 dönümlük bir arazi çıkıyor. 17 dönümlük arazide hiç hakkı bulunmayan kardeşlerine arsa çıkarıyor. Bizim yerlerimizi 36 tane aileye parça, parça, pinçik, pinçik dağıtarak 36 tane aileyi de mağdur ediyor. Burada kendilerine ve ailesine de hisse çıkarıyor. Burada bir rant var. Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu ve CHP il Başkanı Nail Kamacı’dan halk nezdinde şikâyetçiyiz. Dava açacağız. Askı süresi olan 9 Marttan öncede 36 aile olarak dilekçelerimizi vereceğiz. Avukat tuttuk. İlgili tüm mercilere dava açacağız. Davanın arkasındayız. Bu uygulamadan hiçbir kimsenin haberi yok. Belediye binasının birinci katında olması gereken askı panosunu da belediye binasının üçüncü katına hiçbir kimsenin göremeyeceği gizli bir yere asmışlar. Bir arkadaşımız o askıda rastgele soy isimlerimizi görünce bize haber verdi. Öyle haberimiz oldu. Bize hiçbir tebligat ve belge gelmedi. Bu imar uygulamasını sadece Mavikent Sürüncek sokakta Kamacı ailesinin bulunduğu yerde yapıyorlar. Kendilerine rant çıkarmak için yapıyorlar” dedi.

HABER RAMAZAN SARIKAYA

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!