Antalya
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

TURİZM SEKTÖRÜ NEREYE GİDİYOR?


TURİZM SEKTÖRÜ NEREYE GİDİYOR?

Çok değerli Meslektaşlarım evet yazının başlığı kayıp aranıyor dedim ..Görenler olursa veya Bulan olursa haber versin lütfen.

Neyimi arıyorum Otel Çöplüğüne dönen Antalya da Kaliteyi arıyorum ,Güzelim Ege Sahillerinde Bodrum'da Günü batiracak ortami arıyorum .Sektörde Kaliteyi arıyoruz ,Sektörde Kalifiye personel'i arıyoruz .

Turizm Sektörü nere gidiyor ?

Her sezon başında sektörde bizim sektörün medyumlari var çıkarlar pembe tablo çizerler, Bu sezon uçuyoruz 2019 yakalacagiz diye galiba bu demeçleri verenler kendi otellerindeki sezonluk satış grafiği göre aciklama yapıyor peki sevgili Medyumlar dediğiniz sektöre ne oldu ? Kayıp olan son 4 sezonu arıyorum .

Şimdi sorsak söyleyeceklerini peşin peşin yazayım yok Corona yok Avrupa da yaşanan siyasi olaylar diyecekler mazaret hazır . Doğru bu yüzden 283 tane turizm.firmasi Konkordato ilan etti sezon sonu kaç tesis eklenecek alllah bilir ..

Bu kadar becereksizmiyiz elimizdeki iç pazarı Yunanistan'a İspanya kaptiracak .Evet Evet Kayıp aranıyor kayıp olan nedir biliyor musunuz İç pazar bu gidişle elimizden tamamen kayıp gidecek ..

Dün sosyal medya da bir video denk geldim Antalya esnafı çıkıp şunu diyor Turist yok sinek avliyoruz .Kusura bakmayın sevgili Antalya esnafı Bir bardak Nar suyuna 1,200 TL istemek nedir alllah aşkına evet evet Kayıp aranıyor kaybolan nedir soyleyim esnafta ticari ahlak .Bu kafa ile gidersiniz daha çok sinek avlarsiniz ..

Bitmeyen muhabbet kaliteyle personel muhabeti , Bir 10 sene daha devam eder bu muhabet Sektörde Kalifiye personel sorunu yok Sektörde Kalifiye yönetici açığı var .Evet Kayıp aranıyor şöyle Kriz yönetimi, İnsana değer veren ,Sektöre gençleri yetiştirecek Özde duayenler aranıyor ,Sözde herkes duayen ..

Sevgili Turizmci Meslektaşlarım ,Artık hayal satmayı bırakın da Şapkayi önünüze koyun nerede nasıl hata yapildi çözüm bulmaya bakın bu arada çözüm bulurken biraz yeni yüzlerden tavsiye alın lütfen .Yoksa Turizm sektorunde Kümeye düşeceğiz ,Bir 5 sene kaybı kimse kaldıramaz .

Sevgili Yatırımcılar bu sözüm de sizlere bırakın acenta tavsiyesi üzerinden Genel Md almayı para toplayan değil sizi tasiyacak kisilerle çalışın Üzülerek diyorum.daha 
kriz yonetimi Bilmiyen o kadar çok yönetici var bu sektörde onuda geçtim yabancı dili olmayan Satış Pazarlama Müdürleri var .İşte kayıp aranıyor ..

Son sözüm de şu olsun , elimizde.turizm.sektoru var bunuda kaybedersek sektör en az 5 yıl toplayamaz .

O yüzden sisteminizi iyi kurun sistemi olmayan bir gemi su alır unutmayın .Lütfen sektör su almasın 

Güngör GUREL 
Profesyonel Turizm Yöneticileri Platform 
Kurucusu
Akademi Yönetim Marka Hukuk Danışmanlık

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!