Antalya
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

UZMANI YAZDI TARSİM'DE HEMEN ÖDEME ALMAK ÇOK KOLAY


UZMANI YAZDI TARSİM'DE HEMEN ÖDEME ALMAK ÇOK KOLAY

TARSİM NEDEN ÖNEMLİ 

Tarım sigortasindaki son gelişmeleri ve erken ödeme alma yöntemleri hakkında son bilgileri Tarsim Uzmanı Hatice Kübra Turunçoğlu Akdeniz Haber Ajansı için değerlendirdi.

Çiftçilik ile meşgul olan herkes TARSİM in ne demek olduğunu az çok bilir. Zaten ÇKS,  expertiz süreci, poliçe tanzimi, prim ödemesi kolayca halledilebilen kalemler. Önemli olan hasar bildirim süreçlerinin takibi ve hasar dosyasının sonuçlandırılması önemlidir.


Bitkisel ürün sigortasında teminat kapsamında olan bir riskin gerçekleşmesi halinde sigorta ettiren yada sigortalı riziko tarihinden  itibaren don hasarlarında 10 günü diğer hasarlarda 15 günü aşmamak üzere Tarsime hasar ihbarında bulunabilir.  
Tarsim Sigortasının avantajlarından bahsetmek istiyorum; 

-Sigorta yaptıran üreticinin, %40 ve üzeri engelli olması halinde, poliçe primi üzerinden %5 oranında “Engelli Çiftçi İndirimi” 
Şehit ve gazi yakını üreticilerimizin tarımda desteklenmesi amacı ile Devlet Destekli Tarım Sigortası poliçesi yaptıran Şehit ve gazi yakını üreticilerimize, belgesini ibraz edilmesi durumunda, toplam prim üzerinden %5 oranında indirimTüm Branşlarda Uygulanan, sigorta yaptıran üreticinin kadın olması halinde, dolu paket primi üzerinden %10 “Kadın Çiftçi İndirimi”Aynı ürün ve ada/ parselde hem Bitkisel Ürün Sigortası hem Köy Bazlı Kuraklık Verim Sigortası poliçesi bulunan üreticilerin son yaptırdığı poliçesine %10 oranında “Çift Poliçe İndirimi” Aynı ada/ parselde ürün için hem Bitkisel Ürün Sigortası hem ağaç sigortası poliçesi bulunan üreticilerin ağaç poliçesine %5 oranında “Ağaç Çift Poliçe İndirimi” Sigorta yaptıran üreticinin yaşının 40 ve altında olması halinde, poliçe primi üzerinden %5 oranında “Genç Çiftçi İndirimi”Hasarsız geçen poliçe süresi sonunda, poliçenin yenilenmesi halinde dolu paket primi üzerinden %30'a, don riski priminden %20'ye varan hasarsızlık indirimi

Prim tutarının tamamının peşin ödenmesi durumunda, toplam prim üzerinden %5 oranında indirim alabilirler.

Riziko teminat altına alınırken bu kalemleri de gözümüzden kaçırmamalıyız. Unutmayalım çiftçilik dünyanın en eski ve zahmetli uğraşıdır. Çiftçilerimizin emeği ve alın teri değerlidir Bereketli kazançlar diliyorum 

Tarsim Uzmanı Hatice Kübra Turunçoğlu

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!